Vrouwenkoor ‘Vrolijke Noot’ geeft voedselpakketten aan de Voedselbank.

Dinsdagmorgen 19 mei hebben Jopie Pakes, Grietje Zuur en Hennie Elevelt namens Vrouwenkoor ‘Vrolijke Noot’ 18 voedselpakketten aangeboden aan de Voedselbank Hoogezand.
De pakketten waren in eerste instantie bedoeld om als prijs weg te geven bij de verloting tijdens het optreden van Vrouwenkoor ‘ Vrolijke Noot’ op zondag 15 maart in de ‘Dorpscentrum De Broeckhof ‘in Zuidbroek. Door het Coronavirus werd dit optreden afgelast en kwam het idee om het op deze wijze weg te geven.
‘Vrouwenkoor Vrolijke Noot komt uit Muntendam en daarom worden deze pakketten dan ook verdeeld onder de bewoners van Muntendam, die gebruik maken van de Voedselbank van de gemeente Midden-Groningen.
RTV-NOORD was in de persoon van Elwin Baas aanwezig om hiervan voor de radio verslag te doen.
Hennie Elevelt gaf namens het koor uitleg waarom deze pakketten aan de Voedselbank werden aangeboden.

Midden-Groningen

Midden-Groningen

Coordinator Voedselbank

Coordinator Voedselbank

Verslaggever RTV Noord

Verslaggever RTV Noord

Hallo Vrolijke Noten,

Het Coronavirus zorgt er voor dat we nog steeds niet weer kunnen beginnen met repeteren en optreden.
Dit is natuurlijk heel spijtig, maar we moeten ons houden aan de voorschriften van het RIVM.
Blijf gezond!!!!

Hallo Vrolijke Noten,

Het Coronavirus zorgt er voor dat we onze repetities en concerten moeten uitstellen.

Helaas, maar het is niet anders.

Concreet betekent dit dus dat we in ieder geval tot 6 april geen repetities en optredens hebben.

Met vriendelijke groet,

Klaas van Riet

Hallo allemaal,

Het concert van a.s. zondag 15 maart van ‘Vrouwenkoor Vrolijke Noot’ met als gasten het shantykoor ‘ De Scheepsjoagers’ in Dorpscentrum ‘De Broeckhof’ in Zuidbroek gaat niet door vanwege besmettingsgevaar van het coronavirus.

De kaarten voor dit concert blijven natuurlijk geldig!! Zodra alles weer voorbij zullen we een nieuwe datum prikken en het concert inhalen.

De kaarten die al gekocht zijn blijven natuurlijk geldig. Willen jullie dit bericht ook doorsturen naar familieleden, kennissen,

enz. die kaarten hebben gekocht of van plan waren het concert te bezoeken?

Het is natuurlijk heel jammer, maar is een kwestie van overmacht.

Vriendelijke groet, namens het bestuur,

Klaas van Riet.

Optreden bij Tocht om de Noord groot succes.

Het optreden op zaterdag 28 september van Vrouwenkoor Vrolijke Noot tijdens de intocht van de Tocht om de Noord is een groot succes geworden.
Ondanks de regenachtige dag werd het voor iedereen toch een geweldig optreden. Het optreden bestond uit 2 blokken, waarbij het publiek ook de bekende liedjes mee zongen.
Ook de plaats van het optreden voor het gemeentehuis in Veendam was een prima plek!
Een zeer geslaagde middag, waarop ook onze nieuwe flyer aan het publiek werd uitgedeeld.
Kortom; voor herhaling vatbaar!!!

Tocht om de Noord

Shantykoor ‘ De Scheepsjoagers’ en Vrouwenkoor ‘Vrolijke Noot’ begeleiden de deelnemers van Tocht om de Noord.
Op zaterdagmiddag 28 september zullen shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ en Vrouwenkoor ‘Vrolijke Noot’ uit Muntendam de wandelaars van de Tocht om de Noord muzikaal ondersteunen met vrolijke liedjes!
Beide koren zullen deze middag op het plein voor het gemeentehuis in Veendam van 13.00-16.00 uur afwisselend hun liedjes ten gehore brengen, waardoor het voor de wandelaars een sfeervolle gebeurtenis wordt.

Nieuws van Vrouwenkoor Vrolijke Noot uit Muntendam.

Het Vrouwenkoor Vrolijke Noot heeft de laatste tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt.
Niet alleen bestuurlijk maar vooral op muzikaal gebied.
Allereerst is het ledental gestegen tot 58 leden ( stand 28 april 2019), waaronder 4 muzikanten( 3 accordeonisten en 1 gitarist).
Onder leiding van dirigent Nico Dijkman is het gelukt om het repertoire te laten bestaan uit mooie en vrolijke liedjes die op een prima niveau te gehore worden gebracht. En er komen steeds weer nieuwe liedjes bij!!
Het koor treedt met grote regelmaat op in verzorgings- en verpleeghuizen. Onlangs waren we te gast op het donateursconcert van shantykoor “De Scheepsjoagers”uit Muntendam, waarbij we voor 600 toeschouwers onze liedjes mochten laten horen. Een geweldig succes!

Het koor beschikt sinds begin april 2019 over nieuwe koorkleding, bestaande uit mooie blouses voor de dames en fleurige overhemden voor de mannelijke muzikanten.

Voor de komende maanden staan er weer diverse optredens op het rooster.
Ook zal in december in de Margaretha Hardenbergkerk een concert in kerstsfeer worden georganiseerd.

Te gast op het donateursconcert van shantykoor “De Scheepsjoagers”uit Muntendam.

Vrouwenkoor “Vrolijke Noot” en
“The Special Singers” geven een sfeervol
concert!!

Op zondagmiddag 28 oktober a.s. geven Vrouwenkoor “Vrolijke Noot” uit Muntendam en de “The Special Singers” uit Uithuizermeeden in de Herv. Kerk Ommelanderwijk Zuidwending (Kerkpad 5, Veendam) een fantastisch concert.
Beide koren staan onder leiding van dirigent Nico Dijkman en willen iedereen een onvergetelijke muzikale middag bezorgen door een zeer gevarieerd muzikaal programma aan te bieden. Dit mag u niet missen!!
Het concert begint om 14.30 uur. De zaal open om 13.30 uur.
De toegangsprijs is €5,00 p.p. Kaarten zijn ook in de voorverkoop te bestellen bij Marinus Boelens,
Tel.06-51613439 en ‘s middags aan de kassa. U komt toch ook?

Ook kunt u zich deze middag aanmelden als donateur van ons koor!
We zijn ook nog op zoek naar 2 accordeonisten om het combo te versterken.
Ook dames die mee willen zingen zijn van harte welkom! De repetitie is iedere maandagmiddag van 14.30-16.30 in MFC De Menterne te Muntendam.

Vakantie

Op  16 juli hebben we onze laatste repetitiedag/ BBQ. Maandag 3 september beginnen  we dan weer met een nieuw en vrolijk seizoen.

Avond4daagse Veendam.

Liepen we vorig jaar nog met z’n tweeën de avond4daagse van Veendam dit ter promotie van ons Vrouwenkoor “Vrolijke Noot’, dit jaar (2018) was er een verdubbeling.

Één van de dames heeft ondanks haar liesbreuk ook de 4 x 10 km volledig uitgelopen, respect hiervoor Trijnie!” .

Op de laatste avond hadden we ons uitgedost in vrolijke kledij en met een zelfgemaakt spandoek. Daardoor vielen we zeker op, wat uiteraard onze bedoeling was!

Tijdens de intocht werden we verrast door o.a. fam. kennissen en vele koorleden langs de route. We werden aangemoedigd en verwend met een bloemen, worst en snoep etc. hiervoor dank aan onze zangvriendinnen.

Deze avond4daagse was voor ons ( Renske, Tineke, Trijnie en Anne) zeer geslaagd, maar ook zeker voor ons koor!

Het doel om op deze wijze naamsbekendheid te geven aan ons mooie Vrouwenkoor is volgens ons zeker gelukt!

(zie foto’s)

Hoog bezoek tijdens de generale repetitie

Op 11 maart hebben  we ons eerste Concert

Klik hier voor meer info (poster)

PERSBERICHT- Oktober 2016
NIEUW VROUWENKOOR IN MUNTENDAM!
In Muntendam bestaat al een prachtig mannenkoor, shantykoor de Scheepsjoagers, onder leiding van de welbekende dirigent Nico Dijkman. Nu willen wij -een groepje zangeressen en musici- ook een prachtig vrouwenkoor oprichten in Muntendam!
De startdatum is maandag 2 januari 2017. Iedere maandag van 14.30u tot 16.30u zal er worden gerepeteerd in Muntendam onder professionele leiding van Nico Dijkman. Het repertoire zal o.a. uit shantynummers bestaan, evergreens in diverse talen, Grunneger liedjes en eigen bewerkingen in een modern jasje. Kortom een breed scala aan vrolijke, bekende en minder bekende liederen. Verdere invulling vindt later plaats.
Het koor zal driestemmig zijn met de volgende stemmen: sopraan, mezzo-sopraan en alt. Wij zoeken vrouwen die kunnen zingen en het leuk vinden om al vanaf de start bij het koor betrokken te zijn! Vrouwen die kunnen zingen zijn van harte welkom! Verder zoeken we nog een accordeonist (m/v) voor versterking van het combo, bestaande uit 2 accordeonisten en een slagwerker. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Kina en Marinus Boelens, telefoon 0598-621806 of per e-mail: mboelens@netvisit.nl
Hartelijke groeten van de oprichters van het nieuwe koor: Nico Dijkman, Annemarie Witkamp, Jantien Hofkamp, Alie Reker, Marinus en Kina Boelens.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen