Jubileumconcert voor dirigent Nico Dijkman

Hallo vrolijke nootjes,

Het zat er aan te komen: Nico 50 jaar dirigent! Een halve eeuw, dat is heel lang. Weken hebben we geoefend. Het zal een groot feest worden. En……het is een groot feest geworden.

De Menterne stond op zijn kop, het publiek stroomde binnen en wij kregen steeds meer de zenuwen….zal het goedkomen allemaal? Vier koren tegelijk op het podium en nog allemaal tegelijk zingen ook…wat een klus, dat hadden we toch nog nooit gedaan.

Aan de voorbereidingen en de inzet van alle vrijwilligers kon het niet liggen, dat was prima in orde. Maar nu moesten wij de klus nog klaren. Nou ik kan zeggen dat het  Nico goed gelukt is om ons allemaal in het gareel te houden. Het ging fantastisch, alles liep op rolletjes. Het zingen ging prima en ook het ‘gaan zitten en staan’ op het teken van Nico ging als vanzelf.

Het publiek heeft zichtbaar genoten, het applaus was geweldig, we kregen er een kick van. We genoten ervan maar we hebben nog het meest genoten van hetgeen het publiek niet kon zien, namelijk het gezicht van Nico: zo stralend en tevreden. Hij heeft het toch maar even geflikt. Een feestje moest het worden en een groot feest is het geworden voor Nico, voor ons en voor het publiek. 7 okt 2023…….. een dag om nooit meer te vergeten.

Was getekend;

Johanna Woltjes.

Ik geef de pen door aan…..(op koor zal ik het vragen)